Nákyp s červeným rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s červeným rybízem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31210 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kg | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Želatina červená |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 607,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr moučkový, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želatina červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s červeným rybízem postup přípravy receptu:
1 | Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout. |
2 | Dno a stěny formy na nákyp vyložíme šesti plátky chleba, který podle potřeby přiřízneme. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstala ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou, ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme chlebovým víčkem, přelijeme 4 lžícemi ovocné šťávy. |
3 | Formu přikryjeme talířem a zatížíme. Nákyp vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby chléb nasákl šťávu z ovoce. |
4 | Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce, přidáme rybízovou želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme želatinou. |