Recept

Karamelový nákyp s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31211
Kategorie: Rýže

Ingredience

10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
40 ml Likér pomerančový
30 g Máslo čerstvé
250 g Meruňky
600 ml Mléko polotučné
75 g Rýže loupaná
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
23% Sacharidy 84 g
30% Tuky 22 g
0% Sodík 3 mg
14% Bílkoviny 8 g

Karamelový nákyp s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Rýži povaříme 5 minut a slijeme, necháme okapat. Vrátíme ji zpět do hrnce, vsypeme 45 g cukru, rozpůlený vanilkový lusk, máslo

2

a mléko. Rýži vaříme za častého míchání ještě hodinu. Poté ji necháme chladnout.Vanilkový lusk vyjmeme a vyškrábneme z něj semínka, která vsypeme do rýže.

3

Mezitím dáme do hrnce 100 g cukru, citrónovou kůru, zbývající vanilkový lusk a 200 ml vody. Vaříme 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme meruňky a vaříme asi 20 minut, aby se vyvařila část šťávy.

4

Meruňky rozdělíme do čtyř misek, zalijeme citrónovou štávou, likérem a šťávou, v níž se meruňky vařily, necháme 5 minut chladnout. Navrch dáme rýžový nákyp a misky vložíme na 1 hodinu do chladničky. Rozpálíme troubu. Nákyp posypeme cukrem a 2 minuty zprudka pečeme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Hotový nákyp necháme před podáváním několik minut chladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept