Lívance s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s karamelem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31214 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
200 g | Banány |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 88,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto. |
2 | V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme. |
3 | Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat. |