Řezy s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy s jahodami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31221 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
90 g | Čokoláda hořká |
60 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr skořicový |
100 g | Jahody zahradní |
30 g | Kakao |
30 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
---|---|
20 g | Cukr moučkový |
150 g | Jahody zahradní |
1 špetka | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 209,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Jahody zahradní, Mandle, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout. |
2 | Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody. |
3 | Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout. |
4 | Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami. |