Těsto na zapékané koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na zapékané koblihy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 31222 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
5 g | Cukr moučkový |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 906,8mg |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 13,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na zapékané koblihy postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s cukrem a solí, přilijeme rozpuštěné máslo, pivo, vlažnou vodu, přidáme vejce, promícháme, dáme do tepla trochu nakvasit. |
2 | Po usmažení koblih z tohoto těsta ještě koblihy poléváme polevou a chvíli zapékáme v troubě. |