Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 31223
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Česnek medvědí
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
70 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Koření Zvěřina
3 polévková lžíce Máslo jihočeské
80 g Pampeliškové listy
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
80 g Řeřicha
80 g Saturejka
200 g Srnčí maso
80 g Šťovík
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
2 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
10% Sacharidy 36 g
13% Tuky 10 g
31% Sodík 612 mg
32% Bílkoviny 18 g

Houbová pivní polévka postup přípravy receptu:

1

Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky.

2

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

3

Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé.

4

Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

5

Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec).

6

V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty.

7

Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky.

8

Polévku dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept