Houbová pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová pivní polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31223 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Česnek medvědí |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
70 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Koření Zvěřina |
3 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
80 g | Pampeliškové listy |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
80 g | Řeřicha |
80 g | Saturejka |
200 g | Srnčí maso |
80 g | Šťovík |
0,5 polévková lžíce | Sůl mořská |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 961,0mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Fazolové lusky zelené, Pampeliškové listy, Paprika mletá sladká, Řeřicha, Saturejka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Houby čerstvé, Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Srnčí maso, Šťovík, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky. |
2 | Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
3 | Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé. |
4 | Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. |
5 | Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec). |
6 | V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty. |
7 | Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky. |
8 | Polévku dochutíme solí a podáváme. |