Hanojské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanojské závitky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31224 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
120 g | Cibulka jarní |
300 g | Garnát obecný |
20 g | Koriandr čerstvý |
60 g | Mrkev kořen |
60 g | Nudle skleněné |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
16 ks | Rýžový papír |
20 g | Thajská bazalka |
80 g | Zelí čínské |
50 g | Zelí hlávkové bílé |
Omáčka | |
50 g | Arašídy |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Máslo arašídové |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 kávová lžička | Omáčka rybí |
50 g | Protlak rajčatový |
180 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 126,2mg |
Draslík | 541,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Zelí čínské, Zelí hlávkové bílé, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Máslo arašídové, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka Hoisin, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mrkev kořen, Nudle skleněné, Ocet rýžový , Rýžový papír, Thajská bazalka, Arašídy, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hanojské závitky postup přípravy receptu:
1 | Nudle připravíme podle návodu. Poté nudle slijeme a propláchneme studenou vodou. Všechny suroviny na omáčku (protlak, cukr, omáčky...) smícháme a dáme stranou. Nudle nakrájíme na odpovídající délku a promícháme s octem, rybí omáčkou, rozdrcenými arašídy a uvařenými nakrájenými garnáty. |
2 | Do mísy vložíme pokrájené čerstvé bylinky, zelné listy, listy čínského zelí, jarní cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidáme směs s nudlemi, vše důkladně promícháme. |
3 | Rýžový papír jeden po druhém namočíme na 30 vteřin do teplé vody a rozložíme na rovný povrch. Na každý položíme malé množství směsi zeleniny a nudlí. Postupně stočíme do malých rolek. Okraje zahrnujeme dovnitř, aby náplň nevypadávala. Podáváme společně s |
4 | omáčkou na namáčení. |