Salát čočkový s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát čočkový s uzeným masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31226 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Uzené maso vařené |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 550,5mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát čočkový s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v tlakovém hrnci bez namáčení. Po dvaceti minutách varu čočku zkusíme, pokud je měkká, přecedíme ji a necháme okapat. Poté ji vsypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, drobně nakrájené maso, kečup a olej. Salát dobře promícháme a necháme vychladit. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.