Salát fazolový s nakládanými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát fazolový s nakládanými houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31228 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Fazole bílé |
100 g | Houby nakládané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
1 hrnek | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 170,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Houby nakládané, Sůl, Voda pitná, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát fazolový s nakládanými houbami postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a propláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je slijeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme čistou vodou, vaříme zhruba čtyřicet minut. Měkké fazole přecedíme a necháme okapat. |
2 | Když jsou fazole vychladlé, vsypeme je do mísy, přidáme pokrájenou nakládanou zeleninu a houby. Mírně přisolíme a dobře promícháme s olejem. |