Vietnamská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vietnamská polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31231 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
30 g | Koriandr čerstvý |
30 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
150 g | Nudle čínské vaječné |
10 ml | Olej sezamový |
510 g | Pangasius - filety |
100 g | Shiitake houby |
400 ml | Voda pitná |
1500 ml | Vývar drůbeží |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 329,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Shiitake houby, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Nudle čínské vaječné, Pangasius - filety, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vietnamská polévka postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rybu. Jakmile začne vařit, snížíme teplotu tak, aby tekutina jen probublávala. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené houby a čínské zelí, necháme mírně vařit ještě několik minut. |
2 | Ve vodě rozmícháme dohladka mouku, vzniklou směs nalijeme do stále bublající polévky. Znovu přivedeme k varu a zlehka vaříme za občasného míchání asi 2 minuty, dokud vývar nezhoustne a nezůstane čirý. Poté vmícháme sezamový olej. |
3 | Do vařící vody vložíme nudle a vaříme je 6 minut. Slijeme je, rozdělíme do 4 servírovacích misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky koriandru. |