Polévka s liškami a bramborovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s liškami a bramborovými noky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31232 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Bramborové noky |
80 g | Česnek medvědí |
2 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Koření Zvěřina |
200 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Pampeliškové listy |
80 g | Petržel kudrnka |
80 g | Řeřicha |
80 g | Saturejka |
marináda | |
---|---|
200 g | Kančí maso |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Víno červené |
Polévka s liškami a bramborovými noky | |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 744,4mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazolové lusky zelené, Pampeliškové listy, Řeřicha, Saturejka, Kančí maso, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Česnek medvědí, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel kudrnka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s liškami a bramborovými noky postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu. |
2 | Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
3 | Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení). |
4 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut. |
5 | Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké). |
6 | Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky. |
7 | Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme. |