Recept

Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem

  • Palestina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 31236
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

170 g Bulgur
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Koriandr mletý
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Paprika žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
12% Sacharidy 43 g
11% Tuky 9 g
6% Sodík 110 mg
18% Bílkoviny 10 g

Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.

Poznámka

Tento pokrm ze Středního východu se hodí téměř ke všemu. Obzvlášť se uplatní na švédských stolech a s rožněným masem. Lze ho také podávat se salátem jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept