Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31236 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
170 g | Bulgur |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 407,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Cibule, Citrony, Koriandr mletý, Limetka, Máta, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Tento pokrm ze Středního východu se hodí téměř ke všemu. Obzvlášť se uplatní na švédských stolech a s rožněným masem. Lze ho také podávat se salátem jako hlavní jídlo.