Recept

Losos na skandinávský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 31238

Ingredience

3 ks Citrony
150 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Hořčice dijonská
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
2,3 kg Losos obecný
1 polévková lžíce Ocet vinný
150 ml Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sůl mořská
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
59% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Losos na skandinávský způsob postup přípravy receptu:

1

Směs na naložení lososa: Do misky smícháme 75 g cukru, 4 lžíce mořské soli, 4 lžíce nasekaného kopru, sůl, pepř.

2

Z lososa připravíme 2 řezy, naložíme je do směsi, zabalíme do dvojité fólie, vložíme do velké nádoby, zatížíme a necháme 2 dny v ledničce. Každý den lososa obrátíme.

3

Hořčičná omáčka s koprem: V míse rozšleháme 3 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce cukru, ocet, žloutek, poté pomalu zašleháváme 150 ml slunečnicového oleje, až vznikne konzistence jako majonéza. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce nasekaného kopru.

4

Lososa rozbalíme, rybu vyjmeme, osušíme a oddělíme od sebe řezy.

5

Každý řez nakrájíme šikmo na plátky a maso odřezáváme od kůže. Plátky řežeme silnější než např. u uzeného lososa. Okraj každého obalíme v nasekaném kopru.

6

Zdobíme snítkami kopru, kousky citronu a podáváme s hořčičnou omáčkou s koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept