Losos na skandinávský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na skandinávský způsob
Losos na skandinávský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31238 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2,3 kg | Losos obecný |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
150 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 496,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 313,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos obecný, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na skandinávský způsob postup přípravy receptu:
1 | Směs na naložení lososa: Do misky smícháme 75 g cukru, 4 lžíce mořské soli, 4 lžíce nasekaného kopru, sůl, pepř. |
2 | Z lososa připravíme 2 řezy, naložíme je do směsi, zabalíme do dvojité fólie, vložíme do velké nádoby, zatížíme a necháme 2 dny v ledničce. Každý den lososa obrátíme. |
3 | Hořčičná omáčka s koprem: V míse rozšleháme 3 polévkové lžíce dijonské hořčice, 2 polévkové lžíce cukru, ocet, žloutek, poté pomalu zašleháváme 150 ml slunečnicového oleje, až vznikne konzistence jako majonéza. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce nasekaného kopru. |
4 | Lososa rozbalíme, rybu vyjmeme, osušíme a oddělíme od sebe řezy. |
5 | Každý řez nakrájíme šikmo na plátky a maso odřezáváme od kůže. Plátky řežeme silnější než např. u uzeného lososa. Okraj každého obalíme v nasekaném kopru. |
6 | Zdobíme snítkami kopru, kousky citronu a podáváme s hořčičnou omáčkou s koprem. |