Pikantní garnáti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní garnáti
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31241 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
250 g | Garnát obecný |
150 ml | Majonéza |
2 polévková lžíce | Omáčka k masu křenová |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
0,5 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 159,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Tabasco, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Majonéza, Omáčka k masu křenová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salát hlávkový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní garnáti postup přípravy receptu:
1 | Zálivka: V míse smícháme majonézu, křenovou omáčku, citronovou šťávu, rajčatový protlak, worchestr, cukr, tabasko, sůl, pepř. |
2 | Garnáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme. Čtyři kusy necháme neoloupané na zdobení. |
3 | Vařené oloupané garnáty přidáme do zálivky a zamícháme. |
4 | Čtyři misky obložíme listy salátu, naplníme směsí s garnáty, ozdobíme kouskem citronu, natí petržele a velkým neoloupaným garnátem. |