Zavařená karotka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařená karotka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31249 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
1 ks | Deko |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kg | Mrkev kořen |
2,5 dl | Ocet vinný |
1 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 959,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,7mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařená karotka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve karotku očistíme, poté ji nakrájíme na plátky a odložíme stranou. |
2 | Zavařovací sklenice důkladně vymyjeme, následně do nich vkládáme připravenou karotku. |
3 | V hrnci necháme vařit vodu, Deko, sůl, cukr, ocet, pepř, bobkový list a kopr zhruba 5 minut. |
4 | Lákem ihned vrchovatě zaléváme sklenice. |
5 | Poté sklenice uzavřeme a zavaříme dle běžného postupu. |
6 | Zavařenou karotku skladujeme v suché, tmavé a chladné místnosti. |