Rybí salát ruský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát ruský
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31253 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Majonéza |
300 g | Pangasius - filety |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 203,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citrony, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát ruský postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, z jednoho vyndáme žloutek a necháme ho stranou. Zbytek vajec nakrájíme nadrobno. |
2 | Uvařené bílé rybí maso necháme zchladnout, v míse rozdrobíme na kousky, přidáme vejce, smetanu, majonézu, sůl, pepř a 1 polévkovou lžíci nasekané petrželové natě. |
3 | Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, rozdělíme na čtyři talířky a na ně poklademe rybí salát. |
4 | Ozdobíme přes síto rozdrobeným žloutkem, plátky citronu, petrželovou natí a řapíky celeru. |
Poznámka
Můžeme použít jakékoliv tužší bílé rybí maso.