Salát z brokolice s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brokolice s kuřetem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31258 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Hrášek v mírně slaném nálevu |
300 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
10 ks | Olivy černé |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 443,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hrášek v mírně slaném nálevu, Kuřecí maso vařené, Martell cognac, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z brokolice s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na větší růžice a spolu s košťálem uvaříme v páře. Brokolice nesmí být úplně měkká, jen košťál uvaříme úplně doměkka. Brokolici hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Uvařený košťál oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, růžice rozebereme na menší růžičky. Do mísy dáme brokolici i s pokrájeným košťálem, vykostěné vařené kuřecí maso bez kůže, které jsme nakrájeli na nudličky, scezený a okapaný hrášek, nahrubo nakrájená vejce uvařená natvrdo a pečlivě oloupaný a na nudličky nakrájený pomeranč a olivy nakrájené na čtvrtky. Směs zakapeme citronovou šťávou a koňakem, osolíme, promícháme a necháme vychladit. |