Zelí zavařené v paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí zavařené v paprice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31259 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
35 g | Cukr krupice |
1 ks | Deko |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
2,5 dl | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Paprika žlutá |
3 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 311,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí zavařené v paprice postup přípravy receptu:
1 | Nejprve pokrájíme zelí na co nejmenší nudličky, poté je smícháme s kmínem a solí. |
2 | Papriky omyjeme a ořízneme stopky, abychom se zbavili snadno jádřinců. |
3 | Když je papriku očištěná, naplníme ji připraveným zelím. |
4 | Ve větším hrnci dáme vařit vodu, sůl, cukr, ocet a Deko. |
5 | Naplněné papriky klademe do důkladně umytých zavařovacích sklenic a zalijeme je vrchovatě lákem. |
6 | Poté stačí sklenice pevně uzavřít a zavařit dle běžného postupu. |
Poznámka
Zavařené sklenice skladujeme v suchém a chladném prostředí.