Smažená jasmínová rýže s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jasmínová rýže s masem
Smažená jasmínová rýže s masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
20 g | Citronová kůra |
50 g | Kokos čerstvý |
4 dl | Kokosové mléko |
5 g | Koriandr čerstvý |
400 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml | Omáčka rybí |
220 g | Rýže jasmínová |
9 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 248,0mg |
Draslík | 775,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Citronová kůra, Kokos čerstvý, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená jasmínová rýže s masem postup přípravy receptu:
1 | Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc. |
2 | Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku. |
3 | Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky. |
Poznámka
+ uležení vařené rýže přes noc