Recept

Nové brambory s kerblíkem a česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31264

Ingredience

1 ks Bobkový list
12 ks Brambory
1 kávová lžička Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Kopr čerstvý
40 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
13% Sacharidy 47 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 318 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nové brambory s kerblíkem a česnekem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme.

2

V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami.

3

12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce.

4

Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem.

5

Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept