Nové brambory s kerblíkem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nové brambory s kerblíkem a česnekem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31264 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
12 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 121,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Kerblík, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nové brambory s kerblíkem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme. |
2 | V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami. |
3 | 12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce. |
4 | Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova. |