Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 31266

Ingredience

2 ks Cibule
300 g Cibulka jarní
1 kg Kuře
1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej sezamový
350 g Rýže dlouhozrnná
10 g Sůl
6 l Voda pitná
50 g Zázvor celý
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 818 kcal
Kilojoule 3 421kJ
16% Sacharidy 57 g
65% Tuky 49 g
41% Sodík 814 mg
65% Bílkoviny 37 g

Hanojské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr.

2

Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít.

3

Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept