Zavařené houby s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené houby s brusinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31267 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 šálek | Brusinky |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Jalovec |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Houby čerstvé, Jalovec, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařené houby s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve povaříme nakrájené houby asi na 5 minut v neosolené vodě. |
2 | Houby propláchneme a vkládáme společně s brusinkami do zavařovacích sklenic. |
3 | V hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření, jalovec, tymián a koriandr. |
4 | Vaříme zhruba 5 minut, poté odstavíme, necháme krátce vychladnout a zalijeme vrchovatě sklenice s připravenými houbami. |
5 | Poté stačí sklenice důkladně zavřít a houby zavaříme dle běžného způsobu. |