Jednoduchý recept

Losos na smetaně s jabečným vínem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31273

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Calvados
1 ks Estragon
700 g Losos - filety
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 ml Víno jablečné
0,3 l Vývar rybí
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 500kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 32 g
19% Sodík 386 mg
71% Bílkoviny 40 g

Losos na smetaně s jabečným vínem postup přípravy receptu:

1

Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.

2

V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept