Losos na smetaně s jabečným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na smetaně s jabečným vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Calvados |
1 ks | Estragon |
700 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno jablečné |
0,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 958,3mg |
Vláknina | 430,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Estragon, Losos - filety, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos na smetaně s jabečným vínem postup přípravy receptu:
1 | Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |