Recept

Rybí závitky s omáčkou z bílého vína

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31278

Ingredience

1 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé rybí
4 ks Kerblík
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
150 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
0,5 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Vermut bílý
150 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 250kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
11% Sodík 215 mg
160% Bílkoviny 90 g

Rybí závitky s omáčkou z bílého vína postup přípravy receptu:

1

Rybí file omyjeme, osušíme a z každé odřízneme menší kousek. Cca 15 min necháme vychladit v lednici. Mezitím z chleba odřízneme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, smícháme se smetanou a dáme rovněž do lednice.

2

Opláchneme bylinky, otrháme lístky a nasekáme najemno. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Troubu rozpálíme na 160°C, a vymažeme máslem zapékací misku.

3

Kousky ryby společně s chlebem a bílkem rozmixujeme na pyré, promícháme s vermutem a polovinou bylinek. Ochutíme solí a pepřem. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme rybím pyré a srolujeme do závitku. Osolíme, opepříme a naskládáme do připravené zapékací formy.

4

Rozehřejeme lžíci másla a podusíme na něm šalotky. Zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme závitky. Zakryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme na střední liště cca 15 min.

5

Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme smetanu, přivedeme k varu a necháme zredukovat na polovinu. Zbytek másla nakrájíme na malé kousky a všleháme do omáčky. Vmícháme zbytek bylinek, dochutíme solí a pepřem.

6

Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme např. s bramborem.

Poznámka

Ideálně použijeme filé z říčních ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept