Rybí závitky s omáčkou z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky s omáčkou z bílého vína
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
4 ks | Kerblík |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 polévková lžíce | Vermut bílý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 57,6mg |
Draslík | 431,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Kerblík, Šalotka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky s omáčkou z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | Rybí file omyjeme, osušíme a z každé odřízneme menší kousek. Cca 15 min necháme vychladit v lednici. Mezitím z chleba odřízneme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, smícháme se smetanou a dáme rovněž do lednice. |
2 | Opláchneme bylinky, otrháme lístky a nasekáme najemno. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Troubu rozpálíme na 160°C, a vymažeme máslem zapékací misku. |
3 | Kousky ryby společně s chlebem a bílkem rozmixujeme na pyré, promícháme s vermutem a polovinou bylinek. Ochutíme solí a pepřem. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme rybím pyré a srolujeme do závitku. Osolíme, opepříme a naskládáme do připravené zapékací formy. |
4 | Rozehřejeme lžíci másla a podusíme na něm šalotky. Zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme závitky. Zakryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme na střední liště cca 15 min. |
5 | Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme smetanu, přivedeme k varu a necháme zredukovat na polovinu. Zbytek másla nakrájíme na malé kousky a všleháme do omáčky. Vmícháme zbytek bylinek, dochutíme solí a pepřem. |
6 | Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme např. s bramborem. |
Poznámka
Ideálně použijeme filé z říčních ryb.