Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
6 ks | Jalovec |
1,2 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Perník |
0,5 hrst | Petržel - nať |
0,5 l | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 102,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Perník, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v pivní omáčce zdobený mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nasekáme na jemno. Bobkový list nalámeme a spolu s jalovcem roztlučeme v hmoždíři. Citron omyjeme, kůru na jemno nastrouháme a vymačkáme šťávu. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a koření. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Zalijeme pivem, citronovou šťávou a vmícháme citronovou kůru. Zakryté podusíme na středním ohni cca 20 minut. |
3 | Mezitím omyjeme a osušíme kapra, hlavu odstraníme a zbytek nakrájíme na 8 porcí. Omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Nastrouháme do ní perník a necháme ho rozpustit. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme maso, promícháme a zakryté cca 15 minut podusíme. |
4 | Mandlové lupínky osmahneme nasucho dozlatova. Petrželku opláchneme, otrháme lístky a nasekáme na jemno. |
5 | Kapra i s omáčkou rozdělíme na talíře, dozdobíme mandlemi a petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory. |