Myslivecká paštiková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká paštiková polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31285 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Česnek medvědí |
2 ks | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
100 g | Lišky čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Paštika zvěřinová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
200 g | Srnčí maso |
2 špetka | Sůl |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
2 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 468,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 54,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Majoránka, Saturejka, Sůl, Víno bílé, Víno červené, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Paštika zvěřinová, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Myslivecká paštiková polévka postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu. |
2 | Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. |
3 | Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno. |
4 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut. |
5 | Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut. |
6 | 3 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína. |
7 | Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme. |