Jednoduchý recept

Myslivecká paštiková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31285

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Koření Zvěřina
100 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Paštika zvěřinová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Saturejka
200 g Srnčí maso
2 špetka Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé
2 dl Víno červené
1 dl Zakysaná smetana
0,5 polévková lžíce Česnek medvědí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
46% Sodík 917 mg
38% Bílkoviny 21 g

Myslivecká paštiková polévka postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.

2

Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

3

Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno.

4

V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut.

5

Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

6

3 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína.

7

Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept