Jednoduchý recept

Cibulová smetanová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Cibulová smetanová omáčka 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3129
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 polévková lžíce Bešamel
300 g Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 863kJ
9% Sacharidy 31 g
119% Tuky 89 g
16% Sodík 329 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cibulová smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.

2

Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.

3

Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.

Poznámka

Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept