Cibulová smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová smetanová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3129 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bešamel |
300 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 504,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 201,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme. |
2 | Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. |
3 | Omáčka je vhodná k zapékané zelenině. |
Poznámka
Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"