Zapečené makarony s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené makarony s tuňákem
Zapečené makarony s tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31305 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Hrášek |
250 g | Makarony milánské |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
80 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 390,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 168,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené makarony s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek. |
3 | V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme. |