Brambory s pažitkou a máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s pažitkou a máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31307 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 polévková lžíce | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 698,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s pažitkou a máslem postup přípravy receptu:
1 | Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou. |
2 | Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké. |