Seychelská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Seychelská polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3131 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
130 g | Hrášek |
1 ks | Kapusta hlávková |
0,3 ks | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Nudle rýžové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 965,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Kapusta hlávková, Kuře, Nudle rýžové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Seychelská polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuře a vložíme do osolené vroucí vody. Přidáme cibuli a vaříme 40 min. |
2 | Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu a nudle, povaříme a nakonec |
3 | vložíme na kousky nakrájené, uvařené kuře. Polévku osolíme a opepříme podle chuti. |