Pečené brambory na německý způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory na německý způsob
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31311 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 688,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory na německý způsob postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory osušíme a do každé brambory uděláme nožem několik zářezů do 3/4 hloubky. Brambory nerozřežeme úplně, musí mít spodní části v celku. |
2 | Brambory poklademe na olejem vymaštěný plech. Pak je potřeme slunečnicovým olejem, dobře osolíme, okořeníme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. |
3 | Pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu. |
4 | Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku. Podáváme samostatně nebo jako přílohu. |