Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 31313
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
100 g Hrášek
4 dl Kokosové mléko
50 g Koriandr čerstvý
300 g Kuřecí prsa
20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Olej rostlinný
40 ml Olej sezamový
20 ml Omáčka rybí
40 ml Omáčka sojová světlá
300 g Rýže basmati
8 g Sůl
6 dl Voda pitná
4 g Zázvor celý
200 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 295kJ
22% Sacharidy 78 g
56% Tuky 42 g
88% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Kuře s rýží a zelím postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme asi hodinu předem do studené vody, potom vodu slijeme, dáme čerstvou, lžíci oleje, sůl a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až je rýže měkká a voda vyvařená.

2

Mezitím rozpálíme pánev wok, vlijeme sezamový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek, až zesklovatí. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, houby, osolíme a opékáme dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, sojovou a rybí omáčku, přidáme hrášek, zvolna dusíme na mírném ohni 5 minut.

3

Na jiné pánvi krátce orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vařenou rýži, koriandr a čínské zelí na nudličky, zvolna opékáme, až je zelí zavadlé a rýže prohřátá. Pokapeme sojovou omáčkou a ihned servírujeme s kuřecí směsí.

Poznámka

+ hodina na namočení rýže

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept