Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Krab |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce křepelčí |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 604,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Krab, Sůl, Treska aljašská, Vejce křepelčí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici. |
2 | Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme. |
3 | V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C. |
4 | Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme. |
5 | Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži. |