Recept

Zapečená ricotta se zeleninovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 31319
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 ks Cuketa
2 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
250 ml Rajčatová šťáva
1 špetka Sůl
455 g Sýr Ricotta
6 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
9% Sodík 172 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečená ricotta se zeleninovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Přeliv připravíme tak, že do vhodné nádoby položíme rajčata a spaříme je vařící vodou. Po chvilce je ochladíme studenou vodou. Oloupaná rajčata na spodní straně nařízneme.

2

Rozpůlená rajčata zbavíme semínek a najemno nakrájíme.V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek, krátce podusíme, jen do změknutí. Ochutíme rajčatovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Necháme 10 minut povařit, poté pánev odstavíme.

3

Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do zapékacích misek, necháme 30 vteřin odstát. Cuketu vyjmeme a osušíme utěrkou. Zapékací misky vytřeme olejem a na dně každé misky vytvoříme kříž ze dvou plátků cukety. Přebytečnou cuketu z konců formičky odloupneme.

4

Vzniklou kaši z ricotty, citrónové kůry, rozetřeného česneku a pepře zamíchame a rozdělíme do formiček. Hmotu dobře stlačíme. Jednotlivé formičky zakápneme trochou oleje. V troubě při 190 °C zapékáme 20 minut, dokud ricotta neztuhne. Hotové jídlo dáme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou. Toto jídlo lze servírovat teplé, anebo ho můžeme připravit i den předem. Před podáváním je u pokrmu nutná pokojová teplota.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept