Rybí koláčky s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí koláčky s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Filé z aljašské tresky |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Vývar rybí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 233,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí koláčky s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozmixujeme, dáme do mísy a odložíme do lednice. |
2 | Oloupanou cibuli nasekáme najemno a na lžíci rozpáleného másla restujeme cca 5min dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu smícháme s cibulí, přidáme vejce, smetanu a strouhanku a směs vmícháme do rybí hmoty. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátem a vytvarujeme cca 16 malých koláčků. Ty obalíme ve 2 lžících mouky. |
3 | V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a koláčky na něm smažíme z každé stany cca 7min dohněda. Po vyjmutí uchováme v míse, v troubě předehřáté na 75C. |
4 | Do zbylého tuku vmícháme lžíci mouky a osmahneme ji dozlatova. Přilijeme vývar a asi 70ml láku z okurek, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 10min na mírném ohni. Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou okurku, zbytek petrželky, ochutíme solí a pepřem. |
5 | Koláčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít slané brambory. |