Recept

Bramborové karbanátky s kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 31326

Ingredience

2 hrnek Bramborová kaše
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pomeranče
50 g Sýr Gouda 45%
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
13% Sacharidy 48 g
34% Tuky 26 g
52% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové karbanátky s kari postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.

2

V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.

3

Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.

4

Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.

6

Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept