Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31331

Ingredience

250 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
200 g Rýže Arborio
35 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
250 ml Víno bílé
5 g Šafrán
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 425kJ
13% Sacharidy 47 g
24% Tuky 18 g
135% Sodík 3 g
53% Bílkoviny 30 g

Rizoto Verona postup přípravy receptu:

1

Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.

2

Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.

3

Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.

4

Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept