Rizoto Verona - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto Verona
Rizoto Verona
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31331 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
250 g | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže Arborio |
5 g | Šafrán |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 343,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bresaola - Sušená hovězí šunka, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto Verona postup přípravy receptu:
1 | Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme. |
2 | Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout. |
3 | Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota. |
4 | Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme. |