Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31333
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Cibule
10 g Citronová kůra
50 g Dýňová semínka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
100 g Rukola
300 g Rýže arborio
150 g Salát ledový
5 g Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 ml Víno bílé
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
21% Sacharidy 76 g
57% Tuky 43 g
49% Sodík 974 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rizoto s rukolou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.

2

Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.

3

Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.

4

Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept