Salát z rajčat, jablek a bílé ředkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rajčat, jablek a bílé ředkve
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31337 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
250 g | Rajčata |
250 g | Ředkev bílá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 503,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ocet vinný, Rajčata, Ředkev bílá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z rajčat, jablek a bílé ředkve postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme rajčata nakrájená na tenké půlky plátků, oloupaná, jádřinců zbavená a na nudličky nakrájená jablka a hned zakapeme citronovou šťávou. Ředkev očistíme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy. Vše zakapeme zálivkou z octa, cukru, soli a jemně promícháme. Salát zdobíme měsíčky citronu. |