Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31338

Ingredience

15 g Mouka polohrubá
3 g Paprika mletá sladká
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
600 g Pórek
250 g Smetana zakysaná 15%
60 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
400 g Těsto na pizzu
3 ks Vejce slepičí
50 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 722kJ
8% Sacharidy 29 g
34% Tuky 26 g
52% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Kreolský koláč postup přípravy receptu:

1

Pórek kuchyňsky upravíme. Stonky opláchneme a vcelku uvaříme

2

v osolené vodě, přibližně 10 minut, nerozvaříme.

3

Předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Smetanu s vejci rozkvedláme, všechno vydatně ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

4

Na troše mouky vyválíme těsto na kulatou placku o průměru zhruba 32 cm. Pak těsto vložíme do kulaté formy (o průměru zhruba 26 cm) a dno propícháme vidličkou.

5

Pórek nakrájíme na přibližně 2 cm široká kolečka. Nesmí se přitom rozpadnout na jednotlivé kroužky.

6

Kolečka pórku rozdělíme na těsto, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou. Mezi pórek naskládáme kostičky šunky.

7

Na povrch rovnoměrně nalijeme směs smetany a vajec. Koláč zasuneme na prostřední rošt trouby a pečeme přibližně 20 minut.

8

Asi 5 minut před dopečením povrch koláče posypeme pažitkou a strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept