Špagety s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s játry
Špagety s játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31345 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 plátek | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
350 g | Játra krůtí |
15 g | Majoránka |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Smrže sušené |
400 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 321,9mg |
Draslík | 829,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bresaola - Sušená hovězí šunka, Játra krůtí, Majoránka, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smrže sušené, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s játry postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme podle návodu ve slané vodě. Oloupeme cibuli, |
2 | posekáme. Smrže necháme změknout ve vlažné vodě. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyjmeme smrže z vody a necháme okapat. |
4 | Rozpustíme máslo na pánvi a zlehka v ní osmahneme smrže společně s cibulí a rajčaty. Osolíme a opepříme. |
5 | Játra opereme a poklepem utěrkou osušíme, nakrájíme na kostky. Pak přidáme ke směsi smržů a rajčat a přibližně 8 minut podusíme. Ještě jednou osolíme a opepříme. |
6 | Vyjmeme játra a odstavíme do tepla. Směs smržů a rajčat podlijeme vývarem a vydusíme do hustší šťávy. Nakrájíme sušené hovězí maso na nudličky a zamícháme do omáčky. Špagety podáváme s omáčkou, játry, zdobené parmezánem a majoránkou. |