Smetanový salát z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový salát z červené řepy
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31347 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 ml | Červená řepa sterilovaná |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 755kJ
8% Sacharidy 27 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 475 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Cukr krupice, Křen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Smetanový salát z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Naloženou červenou řepu přecedíme a vložíme do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný křen, cukr, sůl a kysanou smetanu. Salát dobře promícháme. |