Salát z naložené červené řepy s kysanou msetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z naložené červené řepy s kysanou msetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31354 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 ml | Červená řepa sterilovaná |
2 ks | Jablka |
350 ml | Kompot rybízový |
1 polévková lžíce | Křen |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 467,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Jablka, Křen, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z naložené červené řepy s kysanou msetanou postup přípravy receptu:
1 | Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i rybíz a jablka dáme do mísy, přimícháme jemně nastrouhaný křen, kysanou smetanu a promícháme. |