Pizza conchiglia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza conchiglia
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31357 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Mozzarella |
800 g | Mušle v nálevu |
15 ml | Olej olivový |
15 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
400 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 161,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 554,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mozzarella, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza conchiglia postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Necháme okapat rajčata. Petrželovou nať opereme a nasekáme nahrubo. Mozzarellu nakrájíme na plátky. |
2 | Vyválíme těsto na 2 placky o průměru asi 28 cm. |
3 | Dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozložíme rajčata, osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a drceným česnekem. |
4 | Zasuneme pizzy na střední rošt trouby a pečeme zhruba 15 minut. |
5 | Sýr a maso z mušlí poskládáme na povrch, zapékáme dalších 15 minut. |